ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіадизі спеціальності «Туризм» пройдено !!!
15-17 травня вже вдруге студенти кафедри туризму і готельного господарства приймали участь у ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» яка проходила на базі Київського національного університету харчових технологій.
Цього разу заявки на участь подали 89 бакалаврів і 16 магістрів із 47 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери. Від нашого університету участь приймали СемківМарьяна Олегівна – магістр, студентка 5 –го курсу та Приходько Марина Дмитрівна – бакалавр, студентка 3-го курсу, які в загальних заліках посіли 5 та 7 місце відповідно. Студентка Семків М.О. відзначена грамотою за високий рівень теоретичної підготовкита отримала від Департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України подарунок – дизайнерський туристичний календар.
До складу журі олімпіади увійшли 25 осіб, серед яких були кандидати наук, професори і декани факультетів, керівники туристичних підприємств. Від університету до складу журі входила – кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму і готельного господарства Поколодна Марія Миколаївна.
Протягом першого конкурсного дня учасники олімпіади виконували два типи конкурсних завдань: тести, які містили 50 питань на туристичну, географічну та економічну тематику, що спирались на програми базових дисциплін. У другому турі учасникам потрібно було запропонувати туристичний продукт для міжнародних туристів:сформувати маршрут і програму туру, забронювати раунд-тріпавіапереліт і проживання у готелі за допомогою сервісів Google та спеціальних програмних продуктів, розрахувати економічну ефективність запропонованого туру.
У вільний час у супроводі студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу учасники олімпіади мали змогу познайомитися з визначними місцями столиці, побачити старовинні пам’ятки архітектури та відчути неповторну атмосферу травневого Києва.
На другий день студенти відвідали цікавий та захоплюючий майстер-клас, який підготувала команда готелю «HiltonKyiv» на чолі з директором управління по роботі з персоналом Анною Мєдвєдєвою. А члени журі познайомились із оригінальними аюрведичними стравами, які презентували на майстер-класі викладачі і студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції НУХ та екскурсію по Андріївському узвозу від доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу ТетяниГеоргіївниСокол.
В третій день молоді науковці зі своїм керівниками приймали участь у ІІ Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Практика і перспективи розвитку еногастрономічного туризму: світовий досвід для України».На якій були представлені актуальні цікаві доповіді провідних науковців- туризмологів, які працюють в даному науковому напряму, зокрема М.М.Поколодна, представляла новітній тренд екскурсійних послуг: екскурсії на гастрономічну тематику.
Кафедра туризму і готельного господарства вітає всіх переможців та щиро дякує організаторам – Київському національного університету харчових технологій, всім співробітникам кафедри туристичного та готельного бізнесу, та особисто її завідувачу - д.е.н., доценту Дарії Іванівни Басюкза бездоганну організацію, цікаві завдання, дружню атмосферу, гостинний прийом, захоплюючу програму для студентів та викладачів. Бажаємо колегам натхнення та подальших успіхів!!!