1 курс Ознайомча навчальна практика «Вступ до фаху» - невід'ємна складова практичної підготовки майбутніх менеджерів. Для управління і проведення практики залучаються завідувач та провідні викладачі випускаючої кафедри Туризму і готельного господарства ХНМУГ ім. О. М. Бекетова, керівники, фахівці підприємств, організацій і установ сфери туризму, в т.ч. провідні випускники Університету, які працюють за фахом. Мета практики - ознайомлення студентів 1-го курсу з вмістом їхньої майбутньої професії, з характером і сферою професійної діяльності, з особливостями практичної діяльності підприємств гостинності та туризму, з роллю фахівців сфери туристського обслуговування в формуванні результатів господарської діяльності підприємств готельного і ресторанного бізнесу різних форм власності і організаційно-правових форм господарювання, їх конкурентоспроможного статусу на внутрішньому ринку послуг. Основні завдання практики: прищепити любов до майбутньої професії; визначити місце і роль фахівця туробслуговування в розвитку ринку турпослуг, господарської та фінансово-економічної діяльності підприємств гостинності та туризму; ознайомити зі сферою майбутньої професійної діяльності, переліком основних типів і категорій підприємств, які обслуговують мандрівників і місцеве населення; вказати перелік посад, який може займати бакалавр в підприємствах індустрії гостинності та туризму; ознайомити з загальними питаннями галузевого стандарту вищої освіти в Україні та організаційно-методичної підготовки навчання у ЗВО; визначити види, місце, зміст і терміни практик в забезпеченні основних практичних умінь і навичок у підготовці фахівця; ознайомити з особливостями організації навчальної, науково-дослідної, самостійної і виховної роботи в університеті, в Навчально-науковому інституті Економіки і менеджменту, випускаючої Кафедри; охарактеризувати новітні інноваційні та комп'ютерні технології, методи активізації навчання під час проведення лекційних, семінарських занять, практикумів, поточного і підсумкового контролю знань, державної діагностики якості підготовки студентів і т.п. Бази практики: туристські підприємства, підприємства готельного господарства різних типів, підприємства ресторанного бізнесу, індустрії відпочинку і розваг. Після закінчення практики студент здає залік (диференційований). До здачі заліку допускають студентів, які підготували щоденник і звіт по практиці. Переглянути фотозвіт з навчальної практики «Вступ до фаху»: семінар «Організація діяльності підприємств туризму в Україні»; екскурсія по готелю «OVІS 4*»; екскурсія на Харківський пивзавод «Рогань» Попередня Наступна