- професор кафедри туризму і готельного господарства, ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, доктор технічних наук, професор
Освіта:
- Харківський інститут громадського харчування, диплом спеціаліста з відзнакою № УВ 971661 від 30.06.1992 за спеціальністю «Технологія та організація громадського харчування», кваліфікація інженер-технолог
- Харківська державна академія харчування і торгівлі, денна аспірантура за спеціальністю 05.18.16 «Технологія виробництва продуктів харчування», диплом кандидата технічних наук № КН 009314 від 23.11.1995
- Київський національний торговельно-економічний університет, заочна докторантура на кафедрі технології і організації ресторанного господарства за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової продукції», диплом доктора технічних наук № ДД 005730 від 01.07.2016
Тема дисертації кандидата наук: «Технологія збивної продукції з використанням натрій-карбоксиметилцелюлози»
Тема дисертації доктора наук: «Наукове обґрунтування використання дієтичних добавок рослинного походження в технологіях кулінарної продукції геродієтичного призначення»
Атестат доцента: 12ДЦ №016934 від 19.04.2007 р.
Атестат професора: АП №001338 від 16.12.2019 р.
Професійний досвід:
- 2021 р. – по теперішній час – професор кафедри туризму і готельного господарства Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова;
- 2005-2021 р. – Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету як доцент (2005-2006), декан факультету менеджменту та торгівлі (2006-2009), декан факультету торгівлі, готельно-ресторанної та туристичної індустрії (2009-2017), декан факультету готельно-ресторанної та туристичної індустрії (2017-2018), завідувач кафедри інноваційних харчових і ресторанних технологій (2018-2019), професор кафедри готельного, ресторанного і туристичного бізнесу (2019-2021);
- 2000-2005 рр. – Харківський бізнес-коледж, кафедра технології продукції харчування, завідувач кафедри технології продукції харчування (2000-2003), старший викладач (2003-2005);
- 1995-2000 рр. – Харківська державна академія харчування і торгівлі, кафедра технології та організації громадського харчування як асистент (1995-1999), ст. викладач (1999-2000).
Громадська діяльність:
- Член громадської спілки «Український кулінарний союз», 2015 р.;
- Член ГО «Асоціації випускників, студентів і друзів КНТЕУ», 2011 р.
Членство в редколегії наукового збірника:
Член редакційної колегії/експерт (рецензент) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України «Ресторанний та готельний консалтинг. Інновації». Серія: технічні науки – готельна та ресторанна справа http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua
Член редакційної колегії наукового видання, включеного до переліку фахових видань України «Інновації та технології у сфері послуг і харчування». Серія: технічні науки – харчові технології та ресторанна справа http://itsf.chdtu.edu.ua/
Нагороди за останні роки:
Диплом Всеукраїнського конкурсу "Винахід 2011" Державної служби інтелектуальної власності України за створення здорових продуктів (24.04.2012),
- Медаль Альфреда Нобеля "За винахідництво" РАЕ (свідоцтво № 00524 від 29.10.2013),
- Диплом Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації (27.04.2014),
- Почесна грамота Виконавчого комітету Харківської міської ради (2015 р.),
- Диплом конкурсу "Вища школа Харківської області – кращі імена" в номінації "Вчений" (2016)
- Подяка Міністерства освіти і науки (2018).
Посилання на профілі в соціальних мережах: https://www.linkedin.com/in/karina-svidlo-26a82637/, http://korolenko.kharkov.com/vynahidnyky-kharkova.html
Міжнародне стажування:
Наукове стажування у Лодзинському Технологічному університеті «Лодзинська Політехніка», інститут Біотехнологій та Науки про харчування, Польща (staff mobility program from 25/09/2016 to 20/10/2016) Загальна тривалість міжнародного стажування 216 годин (6 ECTS кредити), з них 40 годин - аудиторне навчання, включаючи фінальну презентацію, та 80 годин дистанційного навчання. Сертифікат of Training Awarded from 20.10.2016
Підвищення кваліфікації:
- Стажування в Університеті митної справи та фінансів, м. Дніпро, 180 годин; Тема – «Інновації в практичній підготовці фахівців в готельно-ресторанному господарстві та туризмі: технологія, організація, сервіс, обладнання». Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПС 39568620/64-23 від 02.05.2023р.
- European Academy of Sciences and Research, by course «Research Design: Inquiry and Discovery Course»,Certificate XV-16-293849248-22 from 19.07.2022 (0,33 ECTS).
- REIKARTZ HOTEL SCHOOL, курс підвищення кваліфікації «LEVEL UP разом з REIKARTZ» від Рейкартц Хотел Менеджмент (тривалість курсу 1 кредит ЄКТС), 2021 р.
- NGO European Scientific Platform (UA) and LLS International Centre Corporative Management (Austria) шляхом прийняття участі у конференції ІІ Correspondence International Scientific and Practical Conference «Science of Post-Industrial Society: Globalization Transformation Processes» з публікацієй матеріалів у науковому збірнику «Grail of Science», що індексується наукометричною базою Index Copernicus, 2021 р.
Мовні курси:
- Сертифікат Test of English General (Upper Intermediate CEF B2), FN 687107 Record # 19700613-04045 від 19/09/2019
Науково-методична робота:
розробник і викладач таких навчальних курсів, як: «Наукове моделювання»; «Методологія і організація наукових досліджень»; «Безпечність харчових продуктів»; «Ресторанна справа»; «Кавовий сервіс»; «Еногастрономія»; «Іноваційні ресторанні технології», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства».
- автор 4 дистанційних курсів;
- опубліковано понад 200 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі 13 підручників та навчальних посібників з грифом МОНУ, 16 монографій, 46 патентів на винахід чи корисну модель, 54 наукові статті, матеріали міжнародних та європейських конгресів інженерів-харчовиків;
- науковий керівник наукової теми № 0116U03597 «Забезпечення якості продукції і послуг закладів сфери гостинності регіонального кластеру» з 16. 04.2016 по 30.03.2021.
Наукові інтереси: готельно-ресторанне господарство; туризм; харчові технології, професійні комунікації.
Обов'язки по кафедрі: член групи забезпечення освітньо-професійної програми «готельно-ресторанна справа» на другому (магістерському) рівні; участь у створенні науково-практичних лабораторій кафедри, відповідальний за зв’язок кафедри із стейкхолдерами
Контакти:
E-mail:
Viber, Тelegram: +38 (097) 005 29 75