Наукові статті:
- Свідло К.В., Мамченко Л.Є., Соколенко А.С. Екологічна сертифікація як чинник підвищення конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу // "Modern engineering and innovative technologies", Випуск № 23 ч. 2, 2022 С. 40-46 DOI: 10.30890/2567-5273.2022-23-02-021
- Uhodnikova O.I., Sokolenko A.S. Digital technologies of public marketing in the field of tourism and hotel and restaurant business //«Наукові інновації та передові технології» (Серія «Державне управління», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Психологія», Серія «Педагогіка»): журнал. № 1(3) 2022. С. 459. – С 13-20 https://doi.org/10.52058/2786-5274
- Оболенцева Л.В., Соколенко А.С. Давидов Є.О. Ресторанний маркетплейс: інноваційна платформа для малого та середнього бізнесу// Публікація Науково-технічного збірника «Комунальне господарство міст», серія: Економічні науки, том 7, випуск 174 (2022) с. 23-28. URL: https://khg.kname.edu.ua/index.php/khg/article/view/6066
- Мірошніченко Р.В., Соколенко А.С. Релокація, робота закладів ресторанного господарства під час воєнного стану // Публікація Науково-технічного збірника «Комунальне господарство міст», серія: Економічні науки, том 7, випуск 174 (2022), с. 8-22 URL: https://khg.kname.edu.ua/index.php/khg/article/view/6065/5983
- О.І. Угоднікова, А. С., Соколенко, А. А. Рябєв, В. В. Абрамов, М. М. Поколодна, С. В. Кравцова, В. Ю. Шевченко, Ю. О. Мірошніченко. Інноваційні підходи до управління ефективними комунікаціями в туризмі та готельно-ресторанному господарстві // Науково-технічний збірник "Комунальне господарство міст", серія: Економічні науки, том 7, випуск 174 (2022), с. 9-13 . URL: https://khg.kname.edu.ua/index.php/khg/article/view/6063
- Соколенко А.С., Свідло К.В., Сегеда І.В., Спесівцева Ю.М. Інноваційний механізм управління ресторанним бізнесом. // «Наука і техніка сьогодні» (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Фізико-математичні науки», Серія «Техніка»)»: журнал. 2023. No 3(17) 2023. С. 606 -с -143-151 https://doi.org/10.52058/2786-6025-2023-3(17)-143-151
http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/issue/view/132/211 - Соколенко А.С. Давидов Є.О. Результативність економічної діяльності підприємств ресторанного господарства. // Суднобудування та морська інфраструктура. Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2022 http://smi.nuos.mk.ua/archive/2022/1/6.pdf
- Kolontaievskyi Oleg, Bogdan Nataliia, Aleksandrova Svitlana, Balandina Iryna, , Sokolenko Anna. Sustainable management of the hospitality sector in Ukraine // "Handbook on the Development Economics of Ukraine" // Shpringer Link in the process of publication
- Угоднікова О.І., Соколенко А.С., Мохонько А.М. Універсальні підходи до створення інклюзивних рекреаційних зон: регіональне управління // Наукові перспективи: журнал. 2021. № 1 (7) 2021. С. 384. С 334-346 DOI: https://doi.org/10.32689/2708-7530-2021-1(7)-334-345
- Соколенко А.С., Богдан Н.М., Кравець О.М. Управління інвестиційним забезпеченням розвитку підприємств туристського та готельного бізнесу на регіональному рівні // / Науковий журнал «Бізнес-информ». ВД «Інжек». № 5 – Х., 2021, – С. 161-168 https://doi.org/10.1080/02642068300000003
- Sokolenko A., Kraynyuk L., Uhodnikova О., Vlashchenko N., Kostiantyn V. The mechanism of public administration of the travel industry development// XIII International Scientific and Practical Conference “State and Prospects for the Development of Agribusiness – INTERAGROMASH 2020”. International experience analysis/№ 88 – 2020 – Р. 1- 9. SCOPUS https://doi.org/10.1051/e3sconf/202017510016
- Sokolenko A., Uhodnikova O., Shapovalenko D, Informational and Analytical Support of the Assessment of the Developmental Potential of Companies in the Service Sector// Advances in Economics, Business and Management Research (France-Netherlands, Atlantis Press). Volume 79 – 2019 – Р. 399- 402. https://doi.org/10.2991/iscfec-19.2019.113
- Соколенко А.С. Забезпечення доступності послуг закладів ресторанного господарства для людей з особливими потребами в Україні/А.С.Соколенко// Міжнародний науковий економічний журнал «Бізнес Інформ» № 10, 2018 -Київ. стор. 300-311 http://oaji.net/articles/2019/727-1548666237.pdf
- Богдан Н.М., Соколенко А.С., Москаленко О.А. Дослідження проблем розвитку інклюзивного туризму: туристська інфраструктура і доступність готельних послуг/ Н.М. Богдан , А.С. Соколенко// Приазовський економічний вісник № 5 (10), 2018.- стор. 121-132 http://pev.kpu.zp.ua/journals/2018/5_10_uk/50.pdf
- Крайнюк Л.М., Соколенко А.С., Семерніна Т.І.IMPLEMENTATION OF THE SOMMELIER SERVICE AND ITS ROLE IN THE FINANCIAL PERFORMANCE IN THE RESTAURANT INDUSTRY OF UKRAINE Журнал "Технологічний аудит та резерви виробництва" VOL 5, NO 5(43) (2018): MACROECONOMICS – Харків, 2018. – 44 с. – С. 15-18. http://journals.uran.ua/tarp/article/view/146901https://doi.org/10.15587/2312-8372.2018.146901
- Писаревський І.М., Соколенко А.С. Резерви санаторно-курортної підтримки відновлення трудового потенціалу регіонів / І.М. Писаревський, А.С. Соколенко // Вісник Волинського інституту економіки та менеджменту № 19 від 30.11.2017 – 2017. – С. 228- – 236
- Писаревський І.М., Соколенко А.С. Економіка і здоров’я продуктивного населення: завдання розвитку санітарно-курортних установ регіону./ І.М.Писаревський, А.С. Соколенко // Науковий міжнародний журнал «Технологічний аудит та резерви виробництва»: № 1/4 (33) (2017) – Харків. – 2017– С. 13-19.// http://journals.uran.ua/tarp/article/view/94146https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.94146
- Соколенко А.С. Регіональне управління трудовим потенціалом регіону А.С. Соколенко // Вісник Хмельницького національного університету № 6 від 29.11.2017 – 2017. – С. 76-82 http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?I21DBN=LINK&P21DBN=UJRN&Z21ID=&S21REF=10&S21CNR=20&S21STN=1&S21FMT=ASP_meta&C21COM=S&2_S21P03=FILA=&2_S21STR=Vchnu_ekon_2017_6(2)__15
- Соколенко А.С. Регіональні особливості відновлення трудового потенціалу/ А.С. Соколенко // Моделювання регіональної економіки № 12 - Івано – Франківськ, 2016. – С. 140-145 https://tourism.kname.edu.ua/images/Documents/Publishing/Соколенко/Соколенко_2016_4_стаття.pdf
- Соколенко А. С. Интеллектуальный ресурс региона / А. С. Соколенко, М. Ю. Глизнуца // Вчені записки Харківського інституту управління: Науковий журнал: Випуск № 40. – Харків : ХІУ, 2016. – С. 129–136 https://tourism.kname.edu.ua/images/Documents/Publishing/Соколенко/Соколенко_2016_3_стаття.pdf
- Соколенко А. С. Регіональний санаторно-курортний комплекс Харківщини: оцінка та завдання розвитку/ А. С. Соколенко // Вчені записки Харківського інституту управління: Науковий журнал: Випуск № 40. – Харків: ХІУ, 2016. – С. 143–149.
- Соколенко А. С. Загострення протиріч в секторі «економіки здоров’я» / А. С. Соколенко // Науковий міжнародний журнал «ScienceRise»: ТОМ 2, № 1 (19) (2016). – Харків, 2016. – 84 с. – С. 60-62. http://journals.uran.ua/sciencerise/article/view/60941
- Sokolenko Anna. Situation and development of health support system in Ukraine // (February, 2016), scientific journal «EUREKA: Social Sciences and Humanities» Number 1, Tallinn // http://eu-jr.eu/social/article/view/19
- Соколенко А. С. Стан і значення санаторно-курортного комплексу на ринку послуг Харківського регіону/ А. С. Соколенко // Вчені записки Харківського інституту управління: Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Особливості, проблеми і перспективи сучасних технологій управління в економіці, науці, освіті в ХХІ столітті»: Випуск № 38. – Харків: ХІУ, 2015. – 252 с. – С. 82–88
Тези конференцій:
- Соколенко А.С., Шовкова А.А. Перспективи розвитку ресторанного бізнесу в умовах пандемії // «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики»: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022. – 204 с. – С. 7–9
- Соколенко А.С., Брусенцова В.М. Можливості smm в ресторанному бізнесі // «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики»: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022. – 204 с. – С. 93–95
- Соколенко А.С., Леонтьєва Є.Є. Роль емоційного сервісу в ресторанному гостодарстві // «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики»: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022. – 204 с. – С. 143–145
- Соколенко А.С., Бондаренко О.В. Якість послуг як результат професіоналізму команди підприємства ресторанного господарства // Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (квітень 2020 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022 рік - 375 с. – С. 160 – 165
- Соколенко А.С., Тильна А.С. Сценарії та перспективи відновленя ресторанного ринку після пандемії вірусу covid-19 // Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (квітень 2020 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022 рік - 375 с. – С. 165 – 169
- Соколенко А.С. New formats and activities of institutions restaurant industry // Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (квітень 2020 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2020 рік - 375 – С. 141-144
- Соколенко А.С. Проблеми та перспективи розвитку франчайзингу в сфері гостинності // Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (квітень 2020 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2020 рік - 375 – С. 138-141
- Соколенко А.С. Особливості впровадження системи НАССР у закладах ресторанного господарства //Матеріали міжнародної науково-практичної конференції: «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності у конкурентному середовищі», м. Харків / Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2020. – С. 38-41
- Соколенко А.С. Підвищення конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства за рахунок упровадження системи якості//Матеріали міжнародної науково-практичної конференції: «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності у конкурентному середовищі», м. Харків / Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2020. – С.36-38
- Соколенко А.С. Проблеми відкриття закладів ресторанного господарства на українському ринку в умовах сьогодення// ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні технології управління соціально-економічним розвитком України в умовах стратегічних змін», 2020. – С 100-102
- Sokolenko Anna.Social and economic conditions of wine consumption culture development in Ukrainian restaurants//International Scientific Conference Digital and Innovative Economy: Processes, Strategies, Technologies: Conference Proceedings, January 25th, 2019. Kielce, Poland: Baltija Publishing. «Цифрова та інноваційна економіка: процеси, стратегії, технології», 2019, Кельц (Республіка Польща). Міжнародна наукова конференція, стор. 56-61
- Соколенко А.С. Санаторно-курортні комплекси, як перспективні спеціалізовані засоби розміщення в готельній індустрії//IIІ International Scientific Conference Integration of Business Structures: Strategies and Technologies: Conference Proceedings, February 22th, 2019. Tbilisi, Georgia: Baltija Publishing. IIІ Міжнародна наукова конференція Інтеграція бізнес-структур: стратегії та технології: збірник наукових праць, 22 лютого 2019 р. Тбілісі, Грузія. стор. 34-37
- Угоднікова О.І. Соколенко А.С. Сучасний менеджмент в ресторанному господарстві//Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (квітень- травень 2019 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.Б. Бекетова, 2019 рік. – 413 с. 338-340
- Соколенко А.С. Роль інформаційних технологій в управлінні підприємством готельно-ресторанного бізнесу//Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (квітень- травень 2019 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.Б. Бекетова, 2019 рік. – 413 с. 346-348
- Шаповаленко Д.О., Угоднікова О.І., Соколенко А.С. Перспективи розвитку соціального туризму//Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт) : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (квітень- травень 2019 року). – Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О.Б. Бекетова, 2019 рік. – 413 с. 350-352
- Sokolenko A. Social and economic conditions of wine consumption culture development in Ukrainian restaurants//International Scientific Conference Digital and Innovative Economy: Processes, Strategies, Technologies: Conference Proceedings. January 25th, 2019. Kielce, Poland: Baltija Publishing. «Цифрова та інноваційна економіка: процеси, стратегії, технології», 2019.Міжнародна наукова конференція, стор. 56-61
- Cоколенко А.С.Санаторно-курортні комплекси, як перспективні спеціалізовані засоби розміщення в готельній індустрії//IIІ International Scientific Conference Integration of Business Structures: Strategies and Technologies: Conference Proceedings,Conference Proceedings, February 22th, 2019. Tbilisi, Georgia: Baltija Publishing. IIІ Міжнародна наукова конференція Інтеграція бізнес-структур: стратегії та технології: збірник наукових праць, 22 лютого 2019 р. стор. 34-37
- Крайнюк Л.М., Соколенко А.С. Особливості енотерапії в Україні. Перспективи розвитку в закладах ресторанного господарства// Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку, м. Умань. Матеріали науково-практичної інтернет-конференції 29-30 жовтня 2018 р., стор. 77-79
- Соколенко А.С. Розробка моделі управління розвитком закладів ресторанного господарства// Розробка моделі управління розвитком закладів ресторанного господарства. ХIV міжнародна науковопрактична конференція 2018,стор. 498-500
- Крайнюк Л.М., Соколенко А.С. Проблеми розвитку гастрономічного туризму в Україні//«Управління туристичною індустрією: методологія і практика» 3-4 жовтня 2018 р.,м. Полтава. Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції, стор. 13-15
- Sokolenko Anna. Problems of population health. the economic dimension//(2017) Матеріали ІІІ міжнародного форуму «Young Researchers in Globalized World:Vistas and Challenges»(May, 15) 2017. – С. 125-130.
- СоколенкоА.С. Фактори впливу на формування попиту на послуги санаторно-курортних установ/А.С. Соколенко//Матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Туризм: міжнародний досвід та національні пріорітети»(26 травня 2017 року) / Житомирський національний агроекологічний університет.- Житомир 2017 р. – С. 125-129.
- Соколенко А.С. Модель управління здоров'ям як економічним ресурсом регіону// А.С. Соколенко // Збірник тез доповідей VІІ міжнародної науково-практичної інтернет конференції «Стратегія розвитку міст: молодь і майбутнє (інноваційний ліфт)» (28 квітня - 22 травня 2017 року). / Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова. – Харків., 2017. – С. 1-3.
- Соколенко А.С. Ефективність в ланцюговому поєднанні «людина – здоров’я – праця – економіка – результат» // Матеріали ІX Міжнародної науково-практичної конференції «Регіональна, галузева та суб'єктна економіка України на шляху до євроінтеграції». Тези доповідей. Частина 2. – Харків: ХНУБА, 2017. – С. 232-234.
- Соколенко А.С.Дослідження планування маркетингової діяльності організації// Матеріали ІX Міжнародної науково-практичної конференції «Регіональна, галузева та суб'єктна економіка України на шляху до євроінтеграції». Тези доповідей. Частина 3. – Харків: ХНУБА, 2017. – С. 229-231 с.
- Соколенко А. С. Розвиток людського капіталу – завдання санаторно-курортних установ харківського регіону / А. С. Соколенко // Пріоритети розвитку національної економіки в контексті євроінтеграційних та глобальних викликів: матеріали VIІІ Міжнародної науково-практичної конф. Частина 2 (20-21 квітня 2016 р.). – Харків : ХНУБА, 2016. – С. 110–112. https://tourism.kname.edu.ua/images/Documents/Publishing/Соколенко/Соколенко_2016_тези_2.pdf
- Соколенко А.С. Людський капітал як фактор економічного розвитку держави / А. С. Соколенко // Проблеми та шляхи досягнення соціо-еколого-економічноїбезпеки на мікро-, мезо- та макрорівні: матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (29 квітня 2016 р). / відп. ред. В. О. Морохова. – Луцьк : РВВ Луцького НТУ, 2016. – С. 227–230. https://tourism.kname.edu.ua/images/Documents/Publishing/Соколенко/Соколенко_2016_тези_3.pdf
- Соколенко А.С. Зміст та завдання економічної стратегії управління здоров'ям / А.С. Соколенко : «Стратегія розвитку міст:молодь і майбутнє (інноваційний ліфт)» : матеріали V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції студентів, аспірантів і молодих науковців(13 квітня 2016 р)/. – Харків : ХНУМГ, 2016 – С. 255-257
- Sokolenko Anna.Formation of the scientific basis for the development of sanatorium establishments// (2016) «The Ninth International Conference on Eurasian scientific development». Proceedings of the Conference (May 20, 2016). «East West» Association for Advanced Studies and Higher Education GmbH. Vienna. 2016. – Р. 178–180 Р.
- Соколенко А. С. Сучасні концепції організації лікувального харчування в санаторно-курортних установах/ А. С. Соколенко, І. М. Писаревський : Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності, матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 8–11 вересня 2015 р. – Харків: ХДУХТ. – 2015. – С. 183-184.
- Соколенко А.С. Економічний потенціал санаторно-курортного комплексу регіону у сучасних умовах / А.С. Соколенко: матеріали XXXVII науково-технічної конференції викладачів, аспірантів, співробітників ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, (Харків, 23 – 25 квітня 2014). – Х. : ХНУГХ. – Ч. 2 «Економічні та гуманітарні науки». – С. 181-183. https://tourism.kname.edu.ua/images/Documents/Publishing/Соколенко_А.С._Економчний_потенцал_санаторно-курортного_комплексу_регону_у_сучасних_умовах._тезисы.pdf
- Соколенко А.С. Дослідження проблем ефективності використання санаторно-курортних установ на основі рекреаційного потенціалу Харківського регіону/ А.С. Соколенко: матеріали ІІІ всеукраїнської студентської науково-технічної конференції «Сталий розвиток міст» (75-й студентської науково-технічної конференції ХНАМГ): в 3-х ч./Ч.1 – Харків: ХНАМГ, 2010. – 250 с. – С. 185-186.
Монографії:
- Modern foundations of economics, management and tourism: collective monograph / Свідло К.В., Соколенко А.С., Мамченко Л.Є. – Іnternational Science Group. – Boston : Primedia eLaunch, 2022. 650 р. Available at : DOI – 10.46299/ISG.2022.MONO.ECON.4
- Providing the quality of the services of hotel restaurant business enterprises as the basic aspect of their functioning in competitive environment: Collective monograph / Nataliya Bogdan, Anna Sokolenko, Mykola Pisarevsky//edited by M. Bezpartochnyi «Mechanisms of management and development strategies of economic entities in the conditions institutional transformations of the global environment» / – Informācijas Sistēmu Menedžmenta Augstskola (ISMA University, Riga, Latvia), – 2018– Р. 29-38 (300 р.)